• Lemonaid

Wees Darwin voor en blijf communiceren

Bijgewerkt: mei 14

Geschreven door Sophie Bleys.


Corona is de ultieme fight-or-flight test voor bedrijven. Onnoemelijk veel ondernemingen zijn verplicht snel te schakelen. Toch als ze relevant willen blijven. Want wie zich niet snel aanpast, verdwijnt. Darwinisme eigenlijk.


Sinds het begin van de lockdown merken we dat communicatie verbindt. Mensen zoeken op de meest creatieve manieren de weg naar elkaar terug en overbruggen zo de social distancing. Nieuwe initiatieven en liefdadigheidsacties schieten als paddenstoelen uit de grond. De nationale media smult van zoveel moois.


Stilte tijdens de storm?


Bedrijven springen niet mee op de nieuwe communicatietrend. Ze verdwijnen naar de achtergrond en zetten hun eigen communicatie on hold. Ondernemingen snijden in hun budgetten en kijken pas na het verdelen van de financiële taart of er nog wat kruimels overschieten voor marketing en communicatie. Met Lemonaid zijn we ervan overtuigd dat zwijgen zoveel betekent als achteruitgaan. Je lippen stijf op elkaar houden en op safe spelen is dan misschien niet de beste aanpak.


Hoe doorprik je de coronabubbel?


Mensen hebben nood aan duidelijke communicatie, dat ondervond Sophie Wilmès na haar persconferentie. Onderscheid jezelf dus van de massa door transparant te communiceren. Want ook na zeven weken in je kot blijft communicatie hét bindmiddel tussen bedrijven en klanten. Heeft jouw onderneming extra maatregelen getroffen? Wat kan je klant verwachten in de nasleep van de crisis? Kijk naar wat jouw doelgroep bezighoudt. Kan je hierop inspelen? Zoek nieuwe raakvlakken en blijf dicht bij de leefwereld van je klant.

Wist je trouwens dat merken die voor, tijdens en na een crisis consequent communiceren hier beter doorkomen? Want ja, sterke merken met sterke communicatie blijven top of mind. Fons Van Dyck schreef er een boek over: ‘De onsterfelijke onderneming’. En ook onderzoek van de Marshall School of Business toont dit aan. Hun boodschap? Doorbreek de stilte.


Adrenaline maakt plaats voor actie


Bedrijven durven intussen opnieuw vooruitblikken en rechten hun rug na deze heftige opstoot. Werken jouw traditionele communicatiekanalen niet om je boodschap aan de man te brengen? Tijd om te brainstormen over nieuwe manieren. Wij denken met je mee.
Darwin voor zijn? Vraag een gratis intakegesprek aan.


0 keer bekeken
Ondernemershuis Mechelen
Kanunnik De Deckerstraat 20 bus A
2800 Mechelen
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle