• Lemonaid

Lemonaid plant troost voor Ferm

Geschreven door Ellen Vandebroeck


Afscheid nemen is vandaag nog moeilijker dan gisteren. In deze mondmaskermaatschappij draait alles om ruimte. Dus nemen we afstand en blijven we allemaal in ons kot. Maar wat als je plots alleen in je bubbel zit met je verdriet? Ferm merkte op dat er vandaag geen plek is voor troost. Geen grote uitvaart, geen koffietafel, zelfs geen warme omhelzing. Daarom lanceert de organisatie verschillende initiatieven om mensen bij te staan in hun rouwproces. En daar helpt Lemonaid hen graag bij.


Ferm, de voormalige KVLV, is een vrouwenorganisatie die mensen verbindt op elk moment in het leven. Die visie is vandaag relevanter dan ooit. Wanneer we nu iemand verliezen, hebben we geen netwerk om op terug te vallen. Ferm dacht na over een manier om die verbondenheid terug te brengen. De organisatie plantte een zaadje op verschillende platformen en lanceert zowel digitale als fysieke troostplekken.


What’s in a name?


Toen Ferm bij ons aanklopte, was Lemonaid nog niet live. Maar voor zo’n warm project zetten we de deur graag op een kier. Tijd om de aid in onze naam naar voren te schuiven.

Ferm schakelde onze hulp in om een geschikte naam en slogan te bedenken voor hun initiatief. Met een strakke deadline en een zee aan ideeën gingen we aan de slag. Twee dagen later koppelden we al terug met een naam, slogan én invulling waar we trots op zijn.


Hoe plant je troost?


Met PlantTroost introduceren we het idee dat je troost kan planten. Hoe? Met bloembollen die mensen zelf kunnen planten op een troostplek in hun buurt. Zo duiken er jaar na jaar kleurrijke ereperken op die de coronaslachtoffers herdenken.

‘Samen geven we het een plek’ is een slogan met een dubbele bodem. Er is natuurlijk de figuurlijke betekenis, maar we maken troost ook tastbaar met digitale en fysieke troostplekken in heel Vlaanderen. Op Ferms digitale platformen vind je getuigenissen van troostgenoten en troosttips van experts zoals psychiater Dirk de Wachter. In real life zijn er de troostplekken die mensen samen kunnen inrichten. Want rouwen doe je niet alleen.


Ferm en Lemonaid zijn niet vergeten dat er mensen schuilgaan achter dat cijfer dat elke dag gestaag aantikt. Daarom maken we samen opnieuw plek voor troost.


Zit je zelf met vragen over een project? We denken graag mee over antwoorden.

Vraag een gratis intakegesprek aan.
0 keer bekeken
Ondernemershuis Mechelen
Kanunnik De Deckerstraat 20 bus A
2800 Mechelen
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle